Git
Chapters ▾ 2nd Edition

4.9 Git на сървъра - Други опции за хостване

Други опции за хостване

Ако не желаете да се занимавате с работата по инсталация и поддръжка на собствен Git сървър, налице са доста опции за хостване на Git проектите ви на външен такъв. Това си има предимства: обикновено хостваната услуга е лесна за създаване и поддържане на проекти и освен това не се нуждае да правите поддръжка и мониторинг. Дори и да сте си инсталирали собствен сървър, може все още да искате да се възползвате от публичните хостинг услуги за съхранение на проектите ви с отворен код – така по-лесно ще бъдете в контакт с общността от open source разработчици.

В днешни дни броят на хостинг опциите е достатъчно голям, така че да изберете вашата претегляйки предимствата и недостатъците им. Актуален списък на вариантите се поддържа в страницата GitHosting в основното wiki на Git на адрес https://git.wiki.kernel.org/index.php/GitHosting.

Ще разгледаме в детайли GitHub в главата GitHub, понеже е най-голямата хостинг система в момента и вероятно ще искате да я ползвате така или иначе. Но съществуват и дузини други варианти, ако не желаете да инсталирате и поддържате собствен Git сървър.