Git
Chapters ▾ 2nd Edition

6.4 GitHub - Upravljanje organizacije

Upravljanje organizacije

Kot dodatek k računom enega uporabnika ima GitHub t.i. organizacije. Kot osebni računi, računi organizacij imajo imenski prostor, kjer vsi njihovi projekti obstajajo, vendar mnogo drugih stvari je različnih. Ti računi predstavljajo skupino ljudi z deljenim lastništvom projektov in na voljo je mnogo orodij za upravljanje podskupin teh ljudi. Običajno so te računi uporabljeni za skupine odprte kode (kot sta “perl” ali “rails”) ali podjetja (kot sta “google” ali “twitter”).

Osnove organizacij

Organizacija je precej enostavna za ustvariti; samo kliknite na ikono “+” na vrhu katerekoli GitHub strani in izberite “New organization” iz menija.

The ``New organization'' menu item.
Figure 126. The “New organization” menu item.

Najprej boste morali poimenovati vašo organizacijo in ponuditi naslov e-pošte za glavno točko kontakta skupine. Nato lahko povabite uporabnike kot solastnike računa, če želite.

Sledite tem korakom in kmalu boste lastnik popolnoma nove organizacije. Kot osebni računi so organizacije brezplačne, če planirate tam vse shraniti kot odprto kodo.

Kot lastnik organizacije, ko forkate repozitorij, boste imeli izbiro forkanja v imenski prostor vaše organizacije. Ko ustvarite nove repozitorije, jih lahko ustvarite pod ali vašim osebnim računom ali pod katerokoli organizacijo, kjer ste lastnik. Tudi avtomatsko “watch” (gledate) katerikoli nov repozitorij ustvarjen pod temi organizacijami.

Kot v Vaš avatar, lahko naložite avatar za vašo organizacijo, da jo nekoliko prilagodite po meri. Tudi kot osebni računi imate ciljno stran za organizacijo, ki izpisuje vse vaše repozitorije in je lahko vidna s strani ostalih ljudi.

Sedaj, pokrijmo nekatere stvari, ki so nekoliko drugačne z računom organizacije.

Ekipe

Organizacije so povezane z individualnimi ljudmi na način ekip, ki so enostavno skupine individualnih uporabniških računov in repozitorijev znotraj organizacije in kakršen način dostopa te ljudje imajo v teh repozitorijih.

Na primer, recimo, da ima vaše podjetje tri repozitorije: frontend, backend in deployscripts. Želite, da imajo vaši HTML/CSS/JavaScript razvijalci dostop do frontend in mogoče backend ter vaši operatorji imajo dostop do backend in deployscripts. Ekipe naredijo to enostavno brez potrebe po upravljanju sodelavcev za vsak posamezni repozitorij.

Stran organizacije prikazuje enostavno ploščo z vsemi repozitoriji, uporabniki in ekipami, ki so pod to organizacijo.

orgs 01 page
Figure 127. The Organization page.

Da upravljate vaše ekipe, lahko kliknite na stransko vrstico Teams na desni strani strani v The Organization page.. To vam bo prikazalo stran, kjer lahko dodate člane k ekipi, dodate repozitorije k ekipi ali upravljate nastavitve in kontrolo dostopa nivojev za ekipo. Vsaka ekipa ima lahko samo bralni, bralno/pisalni ali administrativni dostop do repozitorijev. Ta nivo lahko spremenite s klikom na gumb “Settings” v The Team page..

orgs 02 teams
Figure 128. The Team page.

Ko povabite nekoga v ekipo, bo dobil e-pošto, ki ga obvešča, da je bil povabljen.

Kot dodatek ekipa @mentions (kot je @acmecorp/frontend) deluje precej podobno kot posamezni uporabniki, razen da so vsi člani ekipe potem naročeni na temo. To je uporabno, če želite pozornost od nekoga v ekipi vendar ne veste točno, kako vprašati.

Uporabnik lahko pripada kateremukoli številu ekip, tako da se omejite na samo kontrolo dostopa ekip. Posebne interesne ekipe kot ux, css ali refactoring so uporabne za določeno vrsto vprašanj in ostale kot so legal in colorblind za popolnoma različne vrste.

Revizijski dnevnik

Organizacije dajejo lastnikom tudi dostop do vseh informacij o tem, kaj se dogaja pod organizacijo. Lahko greste pod Audit Log zavihek in pogledate, kateri dogodki so se zgodili na nivoju organizacije, kdo jih je naredil in kje na svetu so bili narejeni.

orgs 03 audit
Figure 129. The Audit log.

Lahko tudi filtrirate na določen tip dogodkov, določena mesta ali določene ljudi.

scroll-to-top