Git
Chapters ▾ 2nd Edition

4.9 Git på servern - Alternativ tillhandahållna av tredje part

Alternativ tillhandahållna av tredje part

Om du inte vill ha det arbete som inbegrips med att konfigurera din egen Gitserver har du flera alternativ för att låta en extern part hantera en dedikerad server för dig att husera dina Gitprojekt på. Detta har ett antal fördelar: det går i regel snabbt att få igång och enkelt att starta projekt på, inget serverunderhåll krävs, samt att övervakning ingår. Även om du konfigurerar och kör din egen server internt kanske du vill använda en publi tjänsteleverantör för dina öppna källkod - Det är då i regen enklare för öppen källkods-gemenskapen att hitta och bidra.

I dessa tider har du ett stort antal leverantörer att välja bland, alla med olika för- och nackdelar. För att se en uppdaterad lista, kolla på sidan GitHosting på den Gits huvudwikisida på: https://git.wiki.kernel.org/index.php/GitHosting

Vi kommer gå igenom användadet av GitHub i detalj i GitHub, som är den största leverantören och du kanske kommer behöva interagera med projekt som bor där hur som helst, men det finns ett dussintal fler att välja bland om du inte skulle vilja konfigurera din egen Gitserver.

scroll-to-top