Git
Chapters ▾ 2nd Edition

A3.6 Додаток C: Команди Git - Огляд та порівняння

Огляд та порівняння

git show

Команда git show може показати обʼєкт Git у простій та читабельній формі. Зазвичай її використовують для відображення даних теґу чи коміту.

Ми спочатку використовуємо її, щоб показати дані анотованого теґу в Анотовані теґи.

Пізніше ми її інтенсивно використовуємо в Вибір ревізій щоб показати коміти, які визначають наші різноманітні вибори ревізій.

Одна з найцікавіших речей, які ми робили за допомогою git show — видобували вміст окремого файлу для різних стадій впродовж конфлікту злиття, описана в Повторне злиття файла вручну.

git shortlog

Команда git shortlog використовується для підсумування виводу git log. Вона приймає багато з опцій, які розуміє команда git log, проте, замість наведення списку всіх комітів, вона видає підсумок комітів, згрупованих за автором.

Ми показували, як використати її для створення гарного журналу змін (changelog) у Короткий журнал (shortlog).

git describe

Команда git describe використовується, щоб взяти будь-що, що призводить до коміту, та виготовляє рядок, який певною мірою читабельний та не зміниться. Це спосіб отримати опис коміту, який не менш однозначний, ніж SHA-1 коміту, проте більш зрозумілий.

Ми використовуємо git describe у Генерація номеру збірки та Підготовка видань, щоб отримати рядок, яким назвемо наш файл видання (release) після цього.

scroll-to-top