Git
Chapters ▾ 2nd Edition

A1.2 Appendix A: Git v drugih okoljih - Git v Visual Studiu

Git v Visual Studiu

Z začetko Visual Studio 2013 Update 1, imajo uporabniki Visual Studia klient Git vgrajen direktno v njihov IDE. Visual Studio ima tudi integracijo kontrole izvorne kode že kar nekaj časa, vendar so bili orientirani proti centraliziranim sistemom z zaklepom datotek in Git ni bila dobra opcija za ta potek dela. Podpora Git-a v Visual Studio 2013 je bila ločena iz te stare lastnosti in rezultat je veliko boljše ujemanje med Gitom in Studiem.

Da locirate lastnost, odprite projekt, ki je krmiljen z Git-om (ali samo git init obstoječega projekta) in izberite View > Team Explorer iz menija. Videli boste pogled "Connect", ki izgleda nekako takole:

Connecting to a Git repository from Team Explorer.
Figure 159. Connecting to a Git repository from Team Explorer.

Visual Studio si zapomni vse projekte, ki ste jih odprli in so krmiljeni z Git-om ter so na voljo v seznamu na dnu. Če tam ne vidite tistega, ki ga želite, kliknite na povezavo "Add" in vpišite pot do delovnega direktorija. Dvojni klik na enega izmed lokalnih repozitorijev Git vas popelje v pogled Hom, ki izgleda kot The "Home" view for a Git repository in Visual Studio.. To je središče za izvajanje akcij Git; ko pišete kodo, boste verjetno porabili večino vašega časa v pogledu "Changes", vendar ko pride čas za potegniti spremembe narejene s strani vaših sodelavcev, boste uporabili "Unsynced Commits" in "Branches" poglede.

The Home view for a Git repository in Visual Studio.
Figure 160. The "Home" view for a Git repository in Visual Studio.

Visual Studio ima seda močno nalogam-osredotočeni UI za Git. Vključuje pogled linearne zgodovine, diff pregledovalnik, oddaljene ukaze in mnoge ostale zmožnosti. Za celotno dokumentacijo te lastnosti (ki se ne ujema tu), pojdite na http://msdn.microsoft.com/en-us/library/hh850437.aspx.

scroll-to-top