Git

.7 Како да започнам - Преглед

Преглед

Би требало да добиете основно разбирање за тоа што е Git и колку е различен од CVCS кој можеби сте го користеле. Исто така сега би требало да имате работна верзија од Git на вашиот систем каде што е подесен вашиот идентитет. Сега е време да научите за некои основни работи во Git.